Matematik

matematik hjælp

24. februar 2011 af brugforhjæp (Slettet) - Niveau: 9. klasse

i målestoksforholdet 1:25000.

hvor mange km løber  man på 3 runder ?

Skal man ikke sige at 3 gange med 25000 = 75000 / 1000 = 750 km


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Se her:

Efter at du har målt hele banen, altså i cm, bliver du nød til at ændre det til km. Det gør du ved at divider med 105.

Svaret kan du så efter det gange med 3 (3 runder) og dernæst målestoksforholdet som her er 1:25000. Dvs. svaret . 25000 = hvor mange km man løber på 3 runder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2011 af mathon

        1 cm ≡ 25000 cm = 250 m


Svar #3
24. februar 2011 af brugforhjæp (Slettet)

skal jeg sige 1:25000 x 3 og divider den med 100000...


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2011 af Nametaker (Slettet)

 Hvor lang er de tre runder?

1cm = 25000cm

1cm = 250m

1cm på kortet er det samme som 0.25km i virkeligheden

Hvis de 3 runder ialt er, fx 10cm lang på tegningen, er de; 10*0.250=2.5km i virkeligheden..


Svar #5
24. februar 2011 af brugforhjæp (Slettet)

når okay nu har jeg forstået mange tak til jer...


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Nej :)

Du har vist misforstået det, jeg har skrevet. Undskyld skrev det nemlig også hurtigt.

Først som mange af brugerne ovenover nævner skal du omregne cm til km (efter at du har målt hele banen, har nemlig selv haft opgaven før) Og dernæst kan du tillade dig alt.

Rutens længde: 31,5 cm (så vidt jeg husker)

3 runder . 31,5 cm = 94,5 cm

Omregn 94,5 cm til km ved at divider med svaret ovenover:

94,5/100000 = et svar med en masse 0'er

Svaret tager du og ganger med målestoksforholdet 1:25000:

svaret fra forrige regnestykke . 25000 = Længden i km for 3 runder.

Håber det hjalp :)


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.