Matematik

Rumgeometri

25. februar 2011 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Vis, at linjen med parameterfremstillingen (x,y,z)=(22+3t,-15+8t,9-t)
tangerer kuglen med ligningen
x^(2)+y^(2)+z^(2)-16x020y-14z=12
og bestem røringspunktets koordinater.

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2011 af mathon

                                                  
                  x^(2)+y^(2)+z^(2)-16x020y-14z=12                     hvilket regnetegn skal der stå?


Svar #2
26. februar 2011 af camillaa23 (Slettet)

 hvordan er du kommet frem til dette ? 

nogle mellem regninger kunne være perfekt


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Du sætter udtrykkene for x,y og z fra parameterfremstillingen ind i ligningen for kuglen.

Hvis du kan vise at der er præcis én værdi t, for hvilken denne ligning går op, betyder det at linjen skærer kuglen. (ingen t-værdi = de skærer ikke, to t-værdier = linjen går igennem kuglen)

Hint: brug solve :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2011 af mathon

#1 er en gentagelse af dit i #0,
hvor jeg gør opmærksom på en tastfejl!!!


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.