Matematik
Opgave haster...
10. maj 2005 af
gorilla (Slettet)
hey er der ikke nogen der lige gider at hjælpe mig denne opgave... Jeg kan aldrig huske hvad grundreglen i sådan en opgave er....?
Gør rede for, at funktionen
F(x) = x2 * lnx + k
Er en stamfunktion til funktionen
f(x) = x + 2x * lnx
Bestem den værdi af k, for hvilken grafen for F går gennem punktet P(1,4)
Gør rede for, at funktionen
F(x) = x2 * lnx + k
Er en stamfunktion til funktionen
f(x) = x + 2x * lnx
Bestem den værdi af k, for hvilken grafen for F går gennem punktet P(1,4)
Gør rede for, at funktionen
F(x) = x2 * lnx + k
Er en stamfunktion til funktionen
f(x) = x + 2x * lnx
FOR AT GØRE REDE FOR AT F(x) ER EN STAMFUNKTION SKAL DU BLOT DIFFERENTIERE F OG SE AT DU FÅR f(x):
JEG FORMODER AT
F(x) = x2 * lnx + k =
F(x) = x^2 * lnx + k !!??
FOR SÅ ER f(x) = F'(x)
F'(x) = 2*x*ln(x) + x
Duffy
F(x) = x2 * lnx + k
Er en stamfunktion til funktionen
f(x) = x + 2x * lnx
FOR AT GØRE REDE FOR AT F(x) ER EN STAMFUNKTION SKAL DU BLOT DIFFERENTIERE F OG SE AT DU FÅR f(x):
JEG FORMODER AT
F(x) = x2 * lnx + k =
F(x) = x^2 * lnx + k !!??
FOR SÅ ER f(x) = F'(x)
F'(x) = 2*x*ln(x) + x
Duffy
"Gør rede for, at funktionen
F(x) = x^2 * lnx + k
Er en stamfunktion til funktionen
f(x) = x + 2x * lnx
Bestem den værdi af k, for hvilken
grafen for F går gennem punktet P(1,4)" :
For at få grafen gennem P er det blot at indsætte:
(x,y) = (1,4)
F(1) = 1^2 * ln(1) + k = 4
1^2 * ln(1) + k = 4
1 * 0 + k = 4
k = 4
Konklusion:
F(x) = x^2 * lnx + 4
går gennem P .
Duffy
F(x) = x^2 * lnx + k
Er en stamfunktion til funktionen
f(x) = x + 2x * lnx
Bestem den værdi af k, for hvilken
grafen for F går gennem punktet P(1,4)" :
For at få grafen gennem P er det blot at indsætte:
(x,y) = (1,4)
F(1) = 1^2 * ln(1) + k = 4
1^2 * ln(1) + k = 4
1 * 0 + k = 4
k = 4
Konklusion:
F(x) = x^2 * lnx + 4
går gennem P .
Duffy
Svar #3
11. maj 2005 af gorilla (Slettet)
tusind tak skal du have... har endelig forstået det... jeg er sikker på at vi får sådan en opgave i morge.. Tak endnu engang!!!
Skriv et svar til: Opgave haster...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
