Matematik

Hjælp!!! Matematik

26. februar 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen...

Jeg er igang med denne opgave, men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne opgaven... Jeg håber der er nogen der vil hjælp :)

Håber I kan hjælpe mig

på for hånd tak :)

Byen har en håndboldklub SHB. For at eksistere skal den have nogle indtægter.
En af disse indtægtskilder er medlemskontingent.

SHB - MEDLEMSKONTINGENT

Ungdomsspiller under 18 år 950 kr. pr. sæson

Seniorspiller fra 18 år 1 250 kr. pr. sæson

Motionister 15% rabat

Klubbens medlemmer tæller 75 ungdomsspillere, heraf 15 motionister. Der er 235 seniorspillre, hvor 20% er motionister.

OPGAVEN LYDER SÅDAN:

- Beregn, hvad en motionist på 35 år skal betale i medlemskontinget pr. sæson?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 1250 kr pr sæson

15%rabat

hvis du ganger noget med 1 svarer det til 100 %
12*1=12

og omvendt kan du trække de 15 fra 100 giver 85
 

du ganger 1250kr*0,85=1062,5 kr pr sæson


Svar #2
26. februar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg er slet ikke med??????????


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

Manden er 35 år  dvs han er over 18 og skal betale 1250 kr for en sæson, men da han er "motionist" får han 15% rabat

Vi siger at ikke-"motionist"-beløbet er 100% altså fuld pris og han får 15% rabat på denne.

så det han skal betale i medlemskontinget for en sæson er 1250 minus 15% af 1250

100% af 1 kr svarer til 1,00 kr altså 1 kr og 0 øre.

15% af 1 kr svarer til 0,15 altså 0 kr og 15 øre.

hvis vi trækker 15% fra 100% giver det 85%

0,85*1250 kr=1062,5 kr

bedre?
 


Svar #4
26. februar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

meget bedre


Svar #5
26. februar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

Hvor meget sparer en ungdomsspiller i medlemskontingent pr. sæson, hvis han er motionist?


Svar #6
26. februar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

er det så :

950*15%/100?????


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

- Beregn prisen for en ungdomsmotionist.

- Besparelse = førpris - nypris


Svar #8
26. februar 2011 af LeylaDogan (Slettet)

og hvordan gøre jeg det???


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har lige lært, hvordan du beregner for en senior. Prøv nu med en junior. Det er samme metode.


Skriv et svar til: Hjælp!!! Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.