Matematik

Matematik

26. februar 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven:

(Uden hjælpemidler)

En ret linje går gennem punkterne A(3,7) og B(9,25).

Bestem en ligning for linjen.

Vedhæfter billede med besvarelser. Er gået lidt i stå, du kan se på billedet hvor jeg går i stå. 

Vedhæftet fil: 26022011217.jpg

Brugbart svar (3)

Svar #1
26. februar 2011 af mette48 (Slettet)

y-7=3(x-3) ganger ind i parentesen og lægger 7 til på begge sider af =

y=3x-9+7

y=3x-2


Svar #2
26. februar 2011 af Lipase (Slettet)

 #1

Så y=3x-9+7 er det ligningen for linjen?  


Svar #3
26. februar 2011 af Lipase (Slettet)

 #1

Hvorfor siger du y-7=3(x-3)?

Jeg fik jo a til at være 3/9.


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej. Du fik a til at være 9/3. 9/3 = 3.

Ja, linjens ligning er y = 3x-9+7 , og dette kan du så reducere (ved at lægge +7 til -9) til y = 3x-2


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hældningen a er fundet korrekt i #1 til a = 3 . a = (25-7) / (9-3) = 18/6 = 3 .

Dernæst benyttes punktet A(3,7), som vist i #1 til bestemmelse af koefficienten b:

y = ax + b

7 = 3·3 + b ⇒ b = 7 -3·3 = 7 -9 = -2


Svar #6
26. februar 2011 af Lipase (Slettet)

 #4 & #5

Så i princippet ville begge resultater accepteres. 

y= 3x-9+7 , y = 3x-2

Hat matematik på A-niveau. Vil det være et krav at reducere resultatet? 


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 I den grad. Du gør jo dig selv en tjeneste ved at "vise overskud" - Det trækker jo op


Brugbart svar (2)

Svar #8
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

På A-niveau vil jeg mene, at det falder censor i øjnene, hvis du vælger ikke at reducerer fuldt. Det tager ikke mere end 5 sekunder, så det ødelægger nu ikke din eksamen.


Brugbart svar (2)

Svar #9
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis det er et spørgsmål i opgaven at bestemme liniens ligning, bør man reducere den til det simplest mulige udtryk. Ellers sætter man jo censor på "unødigt" ekstraarbejde.


Brugbart svar (2)

Svar #10
26. februar 2011 af mette48 (Slettet)

#2

det er dine egne oplysninger jeg har brugt fra den vedhæftede fil.

Det eneste jeg har gjort er at forkorte 9/3 til 3.

Og ja, någ udtrygget reduceres, er det den ønskede ligning


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.