Kemi

20 mg/ml til µg

26. februar 2011 af 123elite (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej

Hvordan kan man omdanne 20 mg/ml til µg.

Mvh

Marianne


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det gir ingen mening. Du har en koncentration på den ene side og en masse på den anden.

Prøv at skrive din opgave ind, så kigger vi på det :)

EDIT: Densitet var obv. ordet jeg ledte efter. Ikke koncentration.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan ikke omdanne mg/ml til μg . Det første er en enhed for densitet, det andet er en masseenhed.

Præfix m = 10-3 , præfix μ = 10-6


Svar #3
26. februar 2011 af 123elite (Slettet)

 Jeg har OD på min Y- Akse, og mg/per milliliter i min X- Akse, I min standard kurve, og jeg har fået at vide at jeg kun skal have mikrogram på min X - Akse. Ved bare ikke hvordan jeg gør det.

:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

OD? Det giver ingen mening at du skal have μg på din x-akse når du har mg/ml nu. Såfremt du mener μg/mL så ganger du mg med 103.


Svar #5
26. februar 2011 af 123elite (Slettet)

 Tjah, jeg skal egentligt bare vide hvordan jeg kan skrive kun på mikrogram, og ikke ml. Altså kun mikrogram på min X - AKSE.

OD: Absorbansen


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det kan du ikke, da mg er en masse, mens mg/ml er en densitet. Du kan ikke bare omskrive det, medmindre du har et volumen at gange densiteten med.


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. februar 2011 af keg (Slettet)

Ordkløveri!

pigen mener self. at mg/ml skal omskrives til μg/ml

1mg/ml = 1000 μg/ml

#6 self har du ret, men prøv lige at udvis lidt konduite engang imellem :)


Svar #8
26. februar 2011 af 123elite (Slettet)

 I min standard kurve, X-AKSEN, har jeg forskellige koncentrationer af mit stof. FX. 0 µg af mit stof, 50 µg vand, 2 µg af mit stof med 48 µg vand, 5 µg af mit stof og 45 µg vand.

Nu har jeg fået at vide at jeg ikke skal skrive mg/ml, men kun i µg. (X-AKSEN)

Skal jeg uddybe yderlige, eller er det fint :)?


Svar #9
27. februar 2011 af 123elite (Slettet)

 Er der ingen der kan svare på det?


Skriv et svar til: 20 mg/ml til µg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.