Matematik

hjælp til at løse ligning

26. februar 2011 af matematikT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der vil være sød at hjælpe mig med at løse følgende ligning?

Jeg er gået helt i stå..........

3,0*ln((x^2+7,8)/(x^2+1,5))-3,5 = 0

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af peter lind

Den kan kun løses ved at bruge et CAS værktøj


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af NejTilSvampe

 benyt den naturligeeksponentiel funktion på begge sider.


Svar #3
26. februar 2011 af matematikT (Slettet)

#2: Vil du lige vise mig hvordan man gør helt præcist?


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. februar 2011 af NejTilSvampe

 3,0*ln((x^2+7,8)/(x^2+1,5))-3,5 = 0

ln((x^2+7,8)/(x^2+1,5)) = 3,5/3,0

(x^2+7,8)/(x^2+1,5) = e^(3,5/3,0)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Og dermed

(e3,5/3 -1)x2 = 7,8 -1,5·e3,5/3 , så

x = ±[ (7,8 -1,5·e3,5/3) / (e3,5/3 -1) ]1/2


Svar #6
26. februar 2011 af matematikT (Slettet)

Ah.

Tusind tak :o)


Skriv et svar til: hjælp til at løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.