Kemi

Hvilke formler for at finde Ks, Kb og PKb ?

27. februar 2011 af MiaKon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folks :)

Hvilke formler skal jeg bruge for at finde Ks, Kb og PKb ? Fx. i 2-methylbutansyre som har en PKs på 4,77 ?

Tak på forhånd :)


Svar #1
27. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

okay, jeg har nu fundet Ks, men jeg mangler stadig de andre.. Anyone? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af exutu (Slettet)

p= -log alså:

pKs = -log(Ks)

ved 25 grader gælder:

pKs+pKb=14


Svar #3
27. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Jamen jeg er ikke helt med, hvordan finder jeg så helt konkret Kb?


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. februar 2011 af exutu (Slettet)

pKs+pKb=14 kan omdannes til:

Kb*Ks=1*10^-14

Eller du kan sige at

Kb=10^-pKb


Svar #5
27. februar 2011 af MiaKon (Slettet)

Ah okay, mange tak! :D


Skriv et svar til: Hvilke formler for at finde Ks, Kb og PKb ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.