Matematik

"Lay-out" i en opgave

27. februar 2011 af Kenter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Jeg sidder og er ved at skrive en matematik opgave ind, og er i tvivl om hvornår man enten bruger = eller <=>?

Eks.

2=-0,8·5+b =
b=2-(-0,8)·5 =

eller

2=-0,8·5+b <=>
b=2-(-0,8)·5 <=>

...eller er det "bare" en smagssag?

Mvh og tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af peter lind

Det er bestemt ikke en smagssag. Lighedstegn bruges når det, der står på begge sider når du foretager en udregning, der giver eksakt det samme; medens  => eller <=> forbinder udsagn.

Du kan altså skrive 2+3 = 5 medens 3x+2=5 <=> 3x= 5-2


Svar #2
27. februar 2011 af Kenter (Slettet)

Tænkte det sgu nok - det er sjældent at noget er en smagssag i matematik :-)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: "Lay-out" i en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.