Matematik

Hvor høj er gletscheren?

27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hjælpende mennesker :) 

Har brug for hjælp til en opgave som lyder:

Når en gletscher bevæger sig ned ad en bjergside, afhænger isens fart bl. a. af dybden under gletscheroverfladen. Jo dybere man kommer ned i gletscheren, jo langsommere bevæger isen sig.

I en model for en bestemt gletscher regner man med, at isens fart er givet ved 

v = 100 - 0,00046 gange h^4

      hvor v er farten, måly i cm/år, og h er dybden, målt i meter.

a) bestem isens fart i 16 meters dybde og i over fladen

       Langs gletscherens bund er isens fart 0

b) Hvorhøj er gletscheren?

Jeg har lavet a) (tror jeg nok), men har brug for hjælp til b)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn v(16) og v(0)

b) Løs ligningen v(h) = 0 til bestemmelse af gletscherens højde h.


Svar #2
27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet)

 Tak, men kan ikke få et realistisk svar til b?


Brugbart svar (3)

Svar #3
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

v(h) = 0 ⇒ 100 - 0,00046·h4 = 0 ⇒ h4 = 100/0,00046 ⇒ h = 21,59m .


Svar #4
27. februar 2011 af Perlefrommp (Slettet)

 Mange tak! :D


Skriv et svar til: Hvor høj er gletscheren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.