Fysik

Dopplereffekt / matematik

27. februar 2011 af bobby333 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har følgende formel givet:

f=(vlyd+vm)/(vlyd+va )·f0

I dette forsøg er modtageren i hvile, så vm=0.

vis at:

f/f0 =vlyd·1/(1+va/vlyd )   ?

er der nogen der kan løse dette??????????


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja, og det kan du også. Start med at dividere på hver side med f_0. Efterfølgende sætter du blot v_lyd udenfor parantes.


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kan vise, at

f/f0 = 1/(1+va/vlyd )

Indsæt vm = 0 , divider med f0 , og forkort brøken med vlyd .


Svar #3
27. februar 2011 af bobby333 (Slettet)

kan i vise mig det, for jeg forstår det stadig ikke:?


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. februar 2011 af mathon

               f = (vlyd+vm)/(vlyd+va )·fo              hvor vm= 0

               f = (vlyd)/(vlyd+va )·fo                    som forkortet med vlyd giver

              f / fo = 1/(1+va/vlyd)


Svar #5
27. februar 2011 af bobby333 (Slettet)

med det er jo ikke det, som det skal give, resultatet burde være:

f/f0 =vlyd·1/(1+va/vlyd )

altså de mangler jo at ganges med v_lyd


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. februar 2011 af mathon

         ...et lille brøkforkortnings-genopfrisknings-kursus ville ikke skade...      ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Størrelsen på venstre side i dit udtryk er et forhold mellem to frekvenser, altså en dimensionsløs størrelse. Størrelsen på højre side er en hastighed ganget med en dimensionsløs størrelse, altså en hastighed, så enhederne passer ikke sammen i de to sider i din ligning.


Svar #8
27. februar 2011 af bobby333 (Slettet)

#7

altså kan ligningen slet ikke omskrives til det jeg skrev?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. februar 2011 af mathon

   nej


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det kan den ikke. Genlæs #2 og #4 .


Skriv et svar til: Dopplereffekt / matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.