Fysik

Joules og Ohms love

28. februar 2011 af NickIranii (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

jeg har brug for hjælp til følgende to opgaver :)

1)

Vis ud fra Joules lov og Ohms lov, at P = U2/ R. 

2)

0,60 kg vand skal opvarmes fra temperaturen 20 C til 100 C med et varmelegeme, hvorigennem der går strømmen 15 A. Spændingsforskellen over varmelegemet er 12 V. Beregn den tid opvarmingen tager.

I opgave 2 er jeg med på, at der er opgivet delta t, I(strømstyrken) og U(spændingsforskellen), men jeg kan ikke komme igang.

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2011 af mathon

                 I = U/R

                 Eel = U·I·t

                 P = Eel/t = U·I·t/t = U·I = U·(U/R) = U2/R


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2011 af mathon

                           tilført energi    =    modtaget energi

                                 U·I·t          =      m·c·ΔT

.

      cvand = 4,186 kJ/(kg·K)


Svar #3
28. februar 2011 af NickIranii (Slettet)

 #1: Tak, men hvordan kommer du frem til det?  hvor får du Eel = U·I·t fra?


Svar #4
28. februar 2011 af NickIranii (Slettet)

 #2: jeg får t = 0,60 kg * 4180 * 80 grader = 200640?

hjælp tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2011 af mathon

#2

                           tilført energi    =    modtaget energi

                                 U·I·t          =      m·c·ΔT

                                 (012 V)·(15 A)·t = (0,600 kg)·(4186 J/(kg·K))·((100-20) K)

                                 (180 W)·t = 200928 J

                                 t = (200928 J) / (180 J/s) = 1116,27 s = 18 min 36,3 sek

                         


Skriv et svar til: Joules og Ohms love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.