Matematik

Bestem længde af linjestykke AB

28. februar 2011 af mignler (Slettet) - Niveau: C-niveau

I trekant ABC kendes:

< ACB = 60o

a = 6

b = 8

A) Bestem længden af linjestykket AB.

Er i tvivl om, hvad jeg skal lave :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug cosinusrelationen. Man kender to sider og den mellemliggende vinkel.


Svar #2
28. februar 2011 af mignler (Slettet)

Er det så følgende, eller er jeg helt af sporet?

c2=a2+b2-2ab*Cos C


c2=62+82-2*6*8*Cos60
=100-48=52
c=√52
c=7,21

7,21 er så lænden af linjestykket AB


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Det er længden af liniestykket, ikke lænden af det.


Svar #4
28. februar 2011 af mignler (Slettet)

 Super, mange tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2016 af lp4654 (Slettet)

Årh havde slet ikke set du havde skrevet :) Tusind tak for hjælpen. 

Kan du hjælpe mig met en anden udregning... 

skal angive længden af siden AB jeg ved at

A har en vinkel på 27 

B har en vilkel på 31 

og at AC = 82 

Jeg ved ikke lige hvordan jeg kan lægge billedet ind som du gjorde :O


Skriv et svar til: Bestem længde af linjestykke AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.