Matematik

Længden af nogle vektorer?

01. marts 2011 af amarie (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Nu har jeg siddet med den her opgave rigtig længe og har endnu ikke fundet nogen der har kunne hjælpe mig.

Forsøger at skrive det så godt jeg nu kan - pilen symboliserer at det er en vektor:

Jeg har fået opgivet to vektorer:

(b→) = (3/2)*(a→)+(a→∧)

og

(c→) = (-a→)+(a→∧)

Jeg skal finde længden af:

Ib→I

og

Ic→I

Jeg tror det er noget med at prikke vektoren med sig selv, men det kan jeg ikke rigtig finde ud af :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af NejTilSvampe

 Du må have nogle oplysninger om a.

Brug evt. fede bogstaver på vektorer, og betegn deres koordinater med kantede parenteser som a = <a1,a2>


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2011 af AMelev

Du er på rette spor

|b|2 = b • b = (3/2a + â)2 = .....

Du skal derefter udnytte, at  a • a = â • â = |a|2 = og a • â = 0


Svar #3
01. marts 2011 af amarie (Slettet)

 Ja det var også noget i den retning jeg var kommet til :)

Men jeg kan virkelig ikke finde ud af at prikke b med sig selv - kan ikke se hvad det giver - det er der jeg går tabt.

Og tak for hurtigt svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af AMelev

Som det står i #2  (3/2a + â)2  - du skal bare regne på sædvanlig vis med "prik" som gange - så det svarer til kvadratsætningen.


Skriv et svar til: Længden af nogle vektorer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.