Matematik

Differentiering

01. marts 2011 af boesse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan differentierer man f(x) = -x3-3x2+9x

??


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen (xn)' = n·xn-1 på hvert led i polynomiet f(x) .


Svar #2
01. marts 2011 af boesse (Slettet)

 forstår bare ikke rigtig hvordan jeg skal gøre det, er virkelig dårlig til differentiering


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2011 af AMelev

Du bruger (xn)' = nxn-1, k ' = 0, x' = 1 og regnereglerne: (f ± g)' = f ' ± g' og (k·f)' = k·f ', hvor k er et tal.

fx (4x3 - 7x2 + 2x - 5)' = 4·3x3-1 - 7·2x2-1 + 2·1 - 0 = 12x2 - 14x +2


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at differentiere hvert led for sig

-x3

-3x2

9x

hver for sig. Du skal også benytte, at (k·g(x))' = k·g'(x) , og at (g(x) + h(x))' = g'(x) + h'(x)

Du bliver nødt til at gøre et forsøg selv, ellers lærer du det jo aldrig.


Svar #5
01. marts 2011 af boesse (Slettet)

 har fået det til (-3*x2)+(-3'2x), men hvordan diffenrentierer jeg 9x?

er det bare 3x2


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

(9x)' = 9·(x)' = 9·1 = 9


Svar #7
01. marts 2011 af boesse (Slettet)

 så funktionen bliver (-3*x2)+(-3*'2x) +9


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

(-3x2)' = -3·(x2)' = -3·2x = -6x


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.