Matematik

Hjælp til ligning!!

01. marts 2011 af CameronDiaz (Slettet)

 Hey, kan i hjælpe med denne ligning, har aldrig løst lige sådan en ligning før der er sikkert en nem forklaring.

1/9x-8.3=1/9-8.3

Hjælp og forklar! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Det var da en sær ligning ;)

Regneregler for ligninger er, at man kan tilføje, fjerne, gange, dividere lige hvad man har lyst til, bare man gør det på begge sider af lighedstegnet.
I dette tilfælde vil vi isolere x, da det er den eneste ubekendte størrelse.

Når man nu ser på ligningen er det sære, at det samme led optræder på begge sider: -8,3

Så hvis vi lægger 8,3 til på begge sider, kommer der til at stå:

1/9x = 1/9

Vi vil gerne isolere x, så der kun står x på venstresiden. Det gør vi ved at gange med 9:

9*1/9*x = 9*1/9

Hvilket er det samme som

1*x = 1

Altså får vi at 

x = 1


Svar #2
01. marts 2011 af CameronDiaz (Slettet)

 Det lyder sgu helt okay ! Tak!


Skriv et svar til: Hjælp til ligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.