Matematik

Vinklen mellem

02. marts 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

dy/dx= - 2x*y

Og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (-1,e)
a) bestem gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter.
 

hvis jeg sætter (1,e) inf får jeg

a=2e

og

a=-2e

så er der noget med tan^-1=vinklen? men kan ikke få det til at passe facit er noget med 20 grader


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af mathon

              

tangenten med hældningstal 2e
har vinklen 
                                 tan-1(2e) =  79,6º      med x-aksens positive del

tangenten med hældningstal 2e
har vinklen

                                 tan-1(-2e) = -79,6º    med x-aksens positive del

mellemliggende vinkel

                                 v = 79,6º - (-79,6º) = 159,2º
  ...........

  med "vinklen mellem..." menes ofte underforstået: "den spidse vinkel mellem..."
  hvilken så er
                                vspids = 180º - 159,2º = 20,8º


Svar #2
02. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

nåhh ja tak havde jeg helt glemt


Svar #3
02. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

vinklen er mellem første aksen og linjen derfor minuser du med 90*2 ik?


Skriv et svar til: Vinklen mellem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.