Matematik

Træls opgave. Hjælp, hjælp

02. marts 2011 af mossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Halløjsa allesammen.
Jeg sidder sammen med tre andre og laver en matematik aflevering, og nu er vi nået til en opgave, hvor vi ikke helt ved, hvordan vi skal lave. Så håber lidt, at nogen af jer derude kna hjælpe os.

Har vedhæftet opgaven. Det er opgave 2 b, der er problemer med.

Tak på forhånd. :-)

Vedhæftet fil: Aflevering_analytisk.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Trekant AEF er retvinklet og har en vinkel på v = 30º . Der gælder da x = R/√3 .

b) Cirkelbuen BC har centrum i A, så dens radius er 2R . Liniestykket CA er derfor også 2R , og da AF = 2x, er r = 2R - 2R/√3 .

c) Omkredsen består af en halvcirkel med radius R, to cirkelbuer hver med centervinkel 30º og radius 2R, og to cirklebuer hver med centervinkel 60º og radius r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2011 af mathon

 2b

eller skrevet
                                             r = 2·R - R/cos(30º) = R·(2-1/cos(30º))


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af Duffy

r = |AB| - R/cos(30°) = 33,81 mm


Skriv et svar til: Træls opgave. Hjælp, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.