Matematik

Hjælp... Matematik

03. marts 2011 af regitze1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har en matematik aflevering som jeg har siddet med længe men slet ikke kan finde ud af hvordan skal laves, så her er et par opgaver som jeg gerne vil have hjælp til.

Opgave 1:
Funktionen N(t) angiver antallet af indbyggere (målt i tusinder) i en by efter t år efter 1950. Det oplyses at N'(40) = 0:027.

- Hvilken information giver tallet 0.027 om udviklingen af indbyggertallet i byen?

Opgave 4:
Om tre variable x; y og z oplyses følgende:
1) z er proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3.
2) x og y er omvendt proportionale.
3) y er 10 når x er ½

- udtryk z ved x.

Opgave 6:
I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved   dQ/dt = -3+5*1,02^t

- hvor t er tiden efter 1984.
- Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2011 af AMelev

1) N'(t) er væksthastigheden til tidspunkt t

4) Slå op, hvad det betyder, at to variable er proportionale hhv. omvendt proportionale.
Benyt oplysningen om (½,10) til at bestemme konstanten fra x-y sammenhængen
Udstryk y ved x og sæt det ind i y-z sammenhængen (den første)

5) Beregn  væksthastigheden b i 1984 (t = 0)
Løs ligningen dQ/dt = 3b, dvs.  -3+5*1,02t = b eller om du vil -3+5*1,02t   -3+5*1,020


Svar #2
03. marts 2011 af regitze1992 (Slettet)

tak skal prøve om det hjælper.... :)


Svar #3
03. marts 2011 af regitze1992 (Slettet)

Har væksthastigheden en enhed.?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2011 af AMelev

Ja - Q-enhed/t-enhed


Svar #5
03. marts 2011 af regitze1992 (Slettet)

hvad er en Q-enhed/t-enhed


Svar #6
03. marts 2011 af regitze1992 (Slettet)

Lige meget ved godt hvad du mener.... tak for alt hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp... Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.