Matematik

matematik

04. marts 2011 af Studscientpol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Har lige lidt problemer med det her stykke:

Givet "y=f(x)=3,6*x^-1,5"

a, Hvor mange procent aftager y, når x vokser 20%?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af peter lind

Find 100*(f*(x*1,2)-f(x))/f(x)


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Der findes en formel i din mat.-bog, der hedder y2/y1 = (x2/x1)^a.

Der kan du indsætte fx. x1 = 1 og x2 = 1,20

Resultatet trækkes fra 1 og ganges med 100 for få %


Brugbart svar (3)

Svar #3
05. marts 2011 af mathon

eller skrevet

                                                  y2/y1 = (x2/x1)a     

 relativ y-ændring:                           
                                                  (y2-y1)/y1 = (y2/y1) - 1 = 1,20-1,5 -  1  = 0,760726 - 1 = -0,2393 ≈ -23,9%


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.