Matematik

Rumgeometri

06. marts 2011 af rasmus-b (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg skal opstille en ligning for planen a gennem P(1,0,2), Q(3,2,4) og R(2,2,5)

Hvordan gør jeg dette kan ikke finde ud af at finde normalvektoren ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af mathon

            en normalvektor n for den søgte plan
            er
                                             
                                                 crossproduct     
                                        n
  =    PQ x PR


Svar #2
06. marts 2011 af rasmus-b (Slettet)

 Forstår det ikke lige hvordan jeg finder det når der er 3 punkter`?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2011 af mathon

             PQ = OQ - OP  = [3,2,4] - [1,0,2] = [2,2,2]

             PR = OR - OP = [2,2,5] - [1,0,2] = [1,2,3]

             n = PQ x PR =[2,2,2] x [1,2,3] = [2,-4,2]


Svar #4
07. marts 2011 af rasmus-b (Slettet)

 jep fandt ud af :)


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.