Matematik

Ekspotentiel udvikling.

06. marts 2011 af 4220Simone (Slettet)

Jeg sidder her med en opgave, som jeg ikke helt forstår.. Den lyder sådan her:

En funktion f med regneforskrift f(x)= b*ax er bestemt ved f(2) = 81 og f(6) = 1.

Beregn tallene a og b.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af mathon

                          indsæt to gange i udtrykket

                                 y = b·ax

  og divider de to ligninger
   - hvorved b divideres "bort"-
   Du kan nu beregne a


Skriv et svar til: Ekspotentiel udvikling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.