Matematik

Kontinuert funktion eller ej?

06. marts 2011 af Mo92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er nedenstående funktion kontinuert?

f(x) = (2x - 6) / (x - 1)

Dm (f) = alle tal pånaer 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

Mener du hvad du skriver eller har du glemt nogle parenteser?


Svar #2
06. marts 2011 af Mo92 (Slettet)

hjalp det..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af peter lind

Ja. Du skal bruge at du ikke kan dividere med 0, så funktionen er ikke defineret for x-1 = 0


Svar #4
06. marts 2011 af Mo92 (Slettet)

ok det forstå jeg godt, altså er definionsmaengden for det pågaeldene funktion alle tal pånaer 1. Min spoergsmål er så bare om funktionen er sammenhaengende i alle punkter (kontinuert) eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2011 af peter lind

Den er ikke kontinuert i 1.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2011 af Walras

Nej. Den er kun defineret i x∈R\{1}. Prøv at tegne den, så vil du se, at der er et "hul" på grafen i punktet x=1.


Svar #7
06. marts 2011 af Mo92 (Slettet)

Det nemlig også min umiddelbare svar, men facit siger derimod at den er kontinuert =/. Jeg går ud fra at der er fejl i facit.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2011 af peter lind

Hvad mener du med kontinuert = / ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2011 af Walras

#8 Jeg formoder, at =/ er en smiley. :-) Måske endda en anelse forvirret smiley.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Funktionen er kontinuert overalt i definitionsmængden R \ {1} . Derfor er det for så vidt korrekt at sige, at funktionen er kontinuert.


Skriv et svar til: Kontinuert funktion eller ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.