Matematik

HJÆLP! f(x)

07. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Den stræktning en bil kan tilbagelægge på 1 liter benzin ved hastigheden x km/t er givet ved funktionen 

f(x)= 2000x / x^2 +6400 0 > x < 200

d) bestem den hastighed, der giver bilen det laveste benzinforbrug, hvor langt kører bilen på 1 liter når benzinforbruget er lavest 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af bolani (Slettet)

kan du ikke sætte paranteser i din ligning, så man undgår misforståelser?


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2011 af peter lind

Det første ulighedstegn vender formodentlig forkert. Som det står er det meningsløst.

Mangler du ikke nogle parenteser?

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Du bør også undersøge endepunkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. marts 2011 af mathon

    beregn maksimum for f(x)

             f(200) ≈ 8,62

             f '(xo) = -2000(xo+80)(xo-80)/(xo2+6400)2      xo>0


Svar #4
07. marts 2011 af studerende20 (Slettet)

 hm altså.. jeg har ved hjælp af maple fået udreget x til at være 80 

Derefter laver jeg en fortegnslinje hvor jeg kan se den først har voksende og derefter aftagende 
.. men jeg forstår ikke hvordan jeg skal bregne : hvor langt kører bilen på 1 liter når benzinforbruget er lavest 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2011 af peter lind

Det er f(80)


Skriv et svar til: HJÆLP! f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.