Matematik

faktorisere? hvad betyder det?

07. marts 2011 af lenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvad betyder faktorisering?.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Walras

At du omskriver et udtryk, så det er udformet i faktorer, dvs der skal stå gange imellem alle led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

At faktorisere betyder at opdele i faktorer. For eksempel kan tallet 36 skrives som et produkt af faktorer:
36 = 2·2·3·3 ,

og et polynomium som for eksempel x2 +x -6 kan skrives som et produkt af to faktorer:
x2 +x -6 = (x -2)·(x+3) .


Svar #3
07. marts 2011 af lenaa (Slettet)

Det er fordi der står, find rødder og faktorisere derefter. Så jeg skal bare sætte rødderne i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis det drejer sig om at finde rødderne i et 2.-gradspolynomium ax2 + bx + c, kan polynomiet faktoriseres, når rødderne r1 og r2 er fundet, idet

ax2 + bx +c = a(x -r1)(x -r2)


Svar #5
08. marts 2011 af lenaa (Slettet)

ok mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2011 af mathon

faktorisering: omskrivning til "gange-størrelser" = faktorer

                                     faktorer  
                             60 =  3·4·5   


Skriv et svar til: faktorisere? hvad betyder det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.