Matematik
dobbelt integral
Skal udregne dobbelt integralet
Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Udregn det inderste integral i y først og så det ydre integral i x .
Svar #2
09. marts 2011 af abekattencph91 (Slettet)
Giver det inderste integral da [xex^x*(-)cos(y)] med øvre grænse phi og nedre nul eller har jeg misforstået noget? ;)
Føler ikke rigtigt det giver mening idet -sin(y) så "forsvinder" når man indsætter phi.
Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det inderste integral er integralet i y , altså
0∫π sin(y) dy = 2
Undlad at kalde tallet π (pi) for phi, der er det græske bogstav φ .
Svar #4
09. marts 2011 af abekattencph91 (Slettet)
Min fejl overså nedregrænse til 0 og indsætte pi begge steder hvor det ikke gav mening.
x*e^x integreret giver x*e^x. Men hvad benyttes det fundne resultat for det inderste integral så til?
Svar #5
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det inderste integral resulterer i en faktor 2, der så kan sættes uden for hele integralet som en faktor. Men x·ex er ikke en stamfunktion til x·ex . En stamfunktion til x·ex beregnes ved partiel integration:
∫ x·ex dx = x·ex - ∫ ex dx = x·ex - ex = (x-1)·ex .
Svar #6
10. marts 2011 af abekattencph91 (Slettet)
Kanont du, tak for det. Burde ikke rodde med det her endnu, men det er ret spændende :p..
Fås det samlede dobbelte integral så bare ved at sige
Ved at sætte 2 foran det bestemte integral til (x-1)*e^x
Svar #7
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Man skal jo så indsætte det ydre integrals grænser i den ydre stamfunktion. Resultatet er en talværdi for dobbeltintegralet.
1∫0 0∫π xex sin(y) dy dx = 1∫0 xex [-cos(y)]π0 dx = 2·1∫0 xex dx = 2·[(x-1)ex]01 = -2
Skriv et svar til: dobbelt integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
