Matematik

matematik hjælp

09. marts 2011 af ibta (Slettet) - Niveau: 8. klasse

er der nogle der vil hjælpe?

1 meter er oprindeligt fastsat som 1/10000000 af afstanden fra jordens ækvator til en af polerne.

hvor stor er jordens diameter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2011 af SuneChr

Jordens ækvatorial-diameter er, iflg Københavns Universitets Almanak, 12 756 km.

Polar diameteren er noget mindre, da Jorden ikke er kugleformet, men ellipsoid´isk.

Fladtryktheden  =  1 : 298  dvs. ( ækvatordiameter - poldiameter ) / ækvatordiameter .


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2011 af mathon

                                  (107 m) = (1/4)·π·d

                                  d = (4/π)·(107 m)  =  (4/π)·(104 km)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Diameteren for enhver cirkel er lig med dens omkreds divideret med tallet π . Afstanden fra jordens ækvator til en af polerne er lig med en kvart omkreds.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2011 af jsc92 (Slettet)

Hvis en meter svarer til 1/10000000 af jordens radius, må radius være 10000000. Det vil sige at diameteren er 10000000+10000000 = 20000000


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2011 af Ma22 (Slettet)

Hej du hvis ikke jeg tager fejl så er diameteren, idet har fået oplyst at radiusen er 10000000 m (afstanden fra jordens ækvator til en af polerne) . så må diameteren være det dobbelte dvs. 2*10000000 = 20000000m ≈ 20000 km.



 


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4 , #5

En meter svarer ikke til 1/10.000.000 af jordens radius, men derimod til 1/10.000.000 af afstanden fra jordens ækvator til en af polerne, som nævnt i #0.


Svar #7
09. marts 2011 af ibta (Slettet)

ok mange tak allesammen


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.