Matematik

hjælp matematik

09. marts 2011 af ibta (Slettet) - Niveau: 8. klasse

et rundt bord har en diameter på 2,3 m. hvor mange kan der sidde rundt om bordet når der skal være mindst 80 cm til hver? hvor stor skal bordet være hvis der skal være plads til 12 personer?

håber der er nogen der vil hjælpe tak:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn omkredsen ud fra diameteren, og divider omkredsen med 80cm .

I den anden opgave, skal omkredsen være 12·80cm . Find diameteren af en cirkel med denne omkreds.


Svar #2
09. marts 2011 af ibta (Slettet)

hvordan skal jeg finde diameteren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2011 af keg (Slettet)

π*d= 12*80

så kan du finde d


Svar #4
09. marts 2011 af ibta (Slettet)

hvad mener du ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2011 af keg (Slettet)

jeg mener:

ud fra det jeg har skrevet, skulle det være muligt for dig at finde d=diameter


Svar #6
09. marts 2011 af ibta (Slettet)

kan du uddybe?


Svar #7
09. marts 2011 af ibta (Slettet)

jeg forstår ikke det du har skrevet


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. marts 2011 af keg (Slettet)

nej! tag dig en tur på motorcyklen og få lidt luft i håret :)

d= 12*80/π


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. marts 2011 af 09a (Slettet)

r * r * pi = 722,2 (omkreds i cm)

722,2 / 80 = 9,02

så der kan sidde 9 personer om bordet

Hvis der skal være 12 personer siger man

80 * 12 (fordi 80 cm til hver og 12 pers) = 960

så border skal have en omkreds på 960 cm


Skriv et svar til: hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.