Matematik

Eksponentiel udvikling

09. marts 2011 af tastier (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En bestemt eksponentiel udvikling kaldes f . Grafen går gennem punktet (1,2) og
desuden oplyses at:

(f (x+2) – f (x))/f (x)=2,25

Brug disse oplysninger til at bestemme hvilket punkt på grafen, der svarer til x = 5.

Jeg kan virkelig ikke se, hvordan det her kan gå op på nogen måde.. Nogen der kunne tænke at hjælpe mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2011 af mathon

       

                f(x) = b·ax

                f(x+2) = b·ax+2  = a2·b·ax = a2·f(x)

                f(x+2) - f(x) = a2·f(x) - f(x) = f(x)·(a2 -1)

                (f(x+2) - f(x))/f(x) = a2 - 1 = 2,25

                                               a2 = 3,25

                                               a = 3,250,5 ≈ 1,80278                da a>1

hvoraf

               f(x) = y = b·1,80278x            gennem (1,2)

                        2 = b·1,80278

                        b = 2/1,80278 ≈ 1,1094

konklusion:
  
               f(x) = 1,1094·1,80278x


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. marts 2011 af mathon

     (f(x+2) – f(x))/f(x) = 2,25     gennem (1,2)

     (f(1+2) – f(1))/f(1) = 2,25

     (f(3) - 2)/2 = 2,25

     f(3) - 2 = 4,50

     f(3) = 6,50

.

     udtrykket   (f(x+2) – f(x))/f (x) = 2,25   bruges nok en gang    gennem (3;6.5)

     (f(3+2) – f(3))/f(3) = 2,25

     (f(5) - 6,50)/6,50 = 2,25

     f(5) - 6,50 = 14,625

     f(5) = 14,625 + 6,50 = 21,125


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.