Matematik

Hjælp Matematik

10. marts 2011 af Safa1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med en blækregning', og aner ikke' hvordan jeg skal løse den. Håber der er nogle der ude 'der kan hjælpe mig.

1.

Marie-Louise har et lån på 25.000 kr. i et finansieringsselskab. Der tilskrives 1,8 % i rente den 1. i hver måned. Hun betaler afdrag midt i hver måned. Der tilskrives rente som det første.
Havner hun i bundløs gæld hvis hun betaler 400 kr. af på lånet hver måned?
Havner hun i bundløs gæld hvis hun betaler 450 kr. af på lånet hver måned?
Havner hun i bundløs gæld hvis hun betaler 500 kr. af på lånet hver måned?
Hvis hun afdrager gælden med 9000 kr. pr. måned, hvor mange måneder vil der så gå før hun er gældfri?
Hvor mange penge lyder det sidste afdrag på?

2.
Funktionen y=b*ax går gennem punkterne (-1,2) og (1,1).
Find konstanterne a og b.
Er det en fordoblingskonstant eller en halveringskonstant vi kan finde?
Find fordoblings- eller halveringskonstanten.


1141.
Produktionen af et kemikalium udvikler sig over en række år på følgende måde:

År                 1999        2000       2001       2002       2003     2004
Produktion 4953        5310       5676       6100       6529     7000
Hvilken type regression giver den største r2 og dermed beskriver målingerne bedst – lineær eller eksponentiel?
Angiv hældningskoefficienten hvis den er lineær eller den årlige vækstrate hvis den er eksponentiel.

1145.
Det radioaktive stof Tritium reduceres med 6 % om året. Hvor mange år går der, inden stoffets masse er halveret? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2011 af Holstein (Slettet)

Tankegangen til de første spørgsmål er at man skal betale mere på sit lån end renterne, dvs afdrag > (25.000 *1,8%). Og ellers generelt tjek din formelsamling, til 2'eren har du en formel til beregning af a og kan derefter isoler for b, og ligeledes er der i formelsamlingen formler for halvverings- og fordoblingskonstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

1145.)
1 * (1-0,06)x = ½

x * log 0,94 = log0,5

x = log0,5/log0.94 = 11,2 (år)
 


Skriv et svar til: Hjælp Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.