Matematik

2. gradsligninger

11. marts 2011 af ACBorup (Slettet)

 I en model antages det, at befolkningstallet kan beskrives ved funktionen
f(x)=−0,164x2 +18,9x+710, hvor f(x)erbefolkningstallettiltidenx(antalårefter1900).


a) Benyt modellen til at bestemme, hvor stort befolkningstallet i Gedser var, da det var størst, og hvornår befolkningstallet i Gedser bliver 200.

Hvordan kan jeg finde ud af hvor stort befolkningstallet var da det var størst?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2011 af mathon

                   ...hvordan beregner du maksimum for en grennedadvendende parabel?


Svar #2
11. marts 2011 af ACBorup (Slettet)

 skal jeg bare finde toppunktet?


Svar #3
11. marts 2011 af ACBorup (Slettet)

 Men så for jeg nogle underlige tal der ikke kan passe


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

d = 18,9^2-4*-0,164*710 = 822,97

Toppunkt y = -d / 4a = 822,97 / 4*-0,164 = 1254 (pers.)


Svar #5
12. marts 2011 af ACBorup (Slettet)

 Super. Så er vi enige;)


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.