Matematik

matematik

12. marts 2011 af sanee (Slettet) - Niveau: B-niveau

hjælp til denne opgave:

jeg skal ud fra denne formel     y=b*x^a    finde a og b

jeg kender både y og x

5,9=b*70^a


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2011 af peter lind

Det er en ligning med 2 ubekendte, som har uendelig mange løsninger. Du må have glemt at skrive noget yderligere information


Svar #2
12. marts 2011 af sanee (Slettet)

Hele opgaven lyder:

x er kropsvægten, målt i kg, og y er skeletvægten, målt i kg.

Et menneske der vejer 70kg, har typisk en skeletvægt på 5,9kg.

En hund, der vejer 20 kg, har typisk en skeletvægt på 1,5kg.

a) Benyt disse oplysninger til at bestemme tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2011 af peter lind

Så har du også oplysningen 1,5 = b*20a. Del de 2 ligninger med hinanden. Så går b ud og du har en ligning med en ubekendt.


Svar #4
12. marts 2011 af sanee (Slettet)

er ikke helt sikker på hvordan jeg skal dele ligningen

er det rigtigt?

1,5+5,9=70*20^a


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2011 af peter lind

Nej. På venstre side adderer du. På højre side gør du en blanding af flere ting. Du skal dividere både på venstre og højre side.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.