Matematik

Find værdien. Nogle som har en metode til at løse sådan en?

13. marts 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej "venner" jeg har en opgave som jeg skal løse som lyder sådan:

Find værdien af A og B, når:
A + B = 169          A : B = 12          A * B = 2028     og     A - B = 143

Håber virkelig nogle har en metode til en løsningen :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af heeii (Slettet)

Det er en ligning med 2 ubekendte, hvis det er til nogen hjælp?


Svar #2
13. marts 2011 af molve (Slettet)

Hmm :P


Svar #3
13. marts 2011 af molve (Slettet)

Hvordan kan ligningen se ud :P?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2011 af mette48 (Slettet)

A + B = 169 og   A : B = 12        

A=12*B

12B+B=169

B=13      A= 12*13

A * B = 2028    og A - B = 143

A=143+B

(143+B)*B=2028


Svar #5
13. marts 2011 af molve (Slettet)

#4

Vil du ikke være sød at forklare :P?


Svar #6
13. marts 2011 af molve (Slettet)

Altså jeg mener hvorfor bytter man rundt på dem?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2011 af mette48 (Slettet)

jeg vil gerne have at vide, om de fire udtryk hører sammen to og to.

En komplet opgavetekst, hele den oprindelige tekst.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg har kigget på opgaven igen og konstateret at A og B har de samme værdier i alle udtryggene.

Find værdien af A og B, når:
A + B = 169

A : B = 12

A * B = 2028

A - B = 143

Ser på a+b=169 og a-b=143

a-b=143   lægger b til på begge sider

a=143+b      dette indsætter jeg i stedet for a i a+b=169

143+b+b=169   i denne ligning isoleres b

143+2b=169      trækker 143 fra på begge sider

2b=169-143

2b=26                 deler med 2

b=13 så har vi b

6 linier oppe havde vi

a=143+b   indsætter b=13

a=143+13

a=156

Indsæt a=156 og b=13 i de fire oprindelige udtryk, så vil du se at tallene også passer der


Skriv et svar til: Find værdien. Nogle som har en metode til at løse sådan en?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.