Matematik

Løs ligningen

13. marts 2011 af faber88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opgave som jeg har lidt problemer med, håber i kan hjælpe.

 - Bestem tallet a, så x=4 er løsningen til ligningen

a*kvadratroden(x) = 3x-2


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af peter lind

Kvadrer ligningen. Så får du en andengrads ligning, som du må løse. Vær opmærksom på at x≥0


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2011 af Duffy

#1: Nej !

a√4= 3*4 - 2

2a = 12 - 2

2a = 10
 

fortsæt nu selv . . .


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.