Matematik

vektoropgave uden hjælpemidler

12. maj 2005 af *A* (Slettet)
Om en vektor a gælder at |a|=2

Beregn |a+½â|

Hvordan gøres det nemmest

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2005 af allan_sim

#0. Ved at regne på (a+½â)^2 og udnytte, at a^2 = |a|^2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2005 af Duffy

For at komme ind på livet af opgave
kan du fx tegne på kvadreret papir

vektor a = (2,0)
da gælder
|a|=2
og
â = (0,2)
½*|â| = 1

vektor-summen a+½â er da hypotenusen
i en trekant
med kateter hhv af længde 2 og 1

dvs

|a+½â| = sqrt(5)


Duffy

Svar #3
12. maj 2005 af *A* (Slettet)

Altså skal jeg så skrive SQRT(2^2+(½*2)^2)
Eller SQRT(2^2+½*2^2)

Svar #4
12. maj 2005 af *A* (Slettet)

ok du har svaret på mit spørgsmål kan jeg se;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Bemærk, at det er tilstrækkeligt, som Duffy foreslår, at tegne en repræsentant for vektoren a, idet længden af en vektor ikke afhænger af det valgte koordinatsystem.

//Singularity

Skriv et svar til: vektoropgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.