Matematik
Matematik
Nogen der kan hjælpe med den vedhæftede opgave???
Svar #1
13. marts 2011 af omii1234 (Slettet)
tryk på opret spørgsmål og derefter gå helt ned i iden og tryk vedhæfte fil
Svar #2
13. marts 2011 af Xman1 (Slettet)
nej !!! haha, spurgte om nogen kunne hjælpe med at løse den vedhæftede fil..
Svar #3
13. marts 2011 af NejTilSvampe
Forstil dig en cirkel i et koordinatsystem som har centrum i origo og har radius r = ½d. Dens ligning vil da være.
x^2 + y^2 = r^2
Ved at isolere y kan vi finde en funktion der afbilder en halvcirkel, vi vil have den løsning der ligger over x-aksen.
y = f(x) = √(r^2 - x^2)
Hvis du så forstiller dig at pilhøjden er x-aksen , efter punktet x= -r kan du sige at arealet af det skraveret område i figuren til højre er.
A = 2*-r∫-r+h √(r^2-x^2) dx (tegn det).
integralet kan løses ved en substitution x = r*cos(θ) , men du kan også bare slå løsningen op istedet.
V = L*A = 2L*-r∫-r+h √(r^2-x^2) dx
Svar #5
13. marts 2011 af Xman1 (Slettet)
vil nemlig ikke bruge integrale, da jeg ikke har haft om det endnu
Svar #6
13. marts 2011 af Xman1 (Slettet)
Kan man ikke finde arealet af cirkelafsnittet også gange det med beholderens længde og ved hjælp af dette fine væskehøjden h i liter ??????
Svar #7
13. marts 2011 af NejTilSvampe
#6 - jo det er det jeg gør i #3.
Man kan udlede en formel for cirkelafsnittet vha. det integrale jeg skrev i #3. Hvis du er heldig står den formel i din formelsamling, ellers så bare tast integralet ind på din grafregner og vupti.
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
