Matematik

OPgave på engelsk!

12. maj 2005 af rebel (Slettet)
hjælp.. Jeg har siddet i timer og gloet på dette... hjælp.. :

a child is watching a plane fly at 480 km/h at an elevation of 18 degrees above the horizon. two minutes later the plane is flying at an elevation of 53 degrees above the horizon. At what altitude is the plane flying at?

altitude : højde over/højde
an elevation: fx højder over havet

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

Der er et 'at' for meget i sidste sætning.

Problemet er, oversat, som følger;

(1) På et givet tidspunkt danner sigtelinien fra barnet til flyet en vinkel (elevationen) på 18deg med horisonten. Flyets fart er konstant (480km/h).

(2) To minutter senere er elevationsvinklen 53deg.

Bestem flyets højde over jorden.

Vink:
ad (1)
Lad A hhv. B betegne positionen af barnet hhv. flyet; sigtelinien er da AB, og vinklen mellem AB og vandret er 18deg. (Tegn en skitse!)

ad(2)
Lad C betegne flyets nye position, to minutter senere. Sigtelinien AC danner vinklen 53deg med vandret. (Tegn!)

Dermed haves en trekant ABC, hvor

|CB| = v*(delta t)

er den vandrette afstand, som flyet tilbagelægger med konstant fart v = 480km/h i løbet af delta t = 2min.

Kan du selv herfra?

//Singularity

Svar #2
12. maj 2005 af rebel (Slettet)

giv mig svaret.. jeg får det til 10,4

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Det korrekte resultat er

h = 6.88...km ~ 6.9km

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2005 af thomas88 (Slettet)

Jeg har fået 6,88.
Jeg kan ikke se, at det skulle være forkert.

Thomas

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2005 af thomas88 (Slettet)

Æv, du var først

hehe:D

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Helt i orden, du :-)

Det bekræfter jo resultatet.

//Singularity

Skriv et svar til: OPgave på engelsk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.