Matematik

Differentialregning (opgave)

15. marts 2011 af nbrarup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Har fået stillet denne opgave og synes jeg er på bar bund.

Hvis der en nogle som lige havde en minut til at kigge på den, og hjælpe mig til at komme igang, så ville det være fedt :)

på forhånd tak !

Vedhæftet fil: Billede0257.jpg

Brugbart svar (3)

Svar #1
15. marts 2011 af SuneChr

Kald centrum for cirklen for ( x0 ; y0 ).     Cirklens ligning er da :    ( x - x0 )2 + ( y - y0 )2 = 32 .

|BE| = 8 ,      hvor E er B's fodpunkt på x-aksen.                 tan 60o = 8 / |AE|

Tangentligningen for |AB| :            y  =  (tan 60o) * x        da A = ( 0 ; 0 )

Find koordinaterne for tangentberøringen i B, så har vi to ligninger:  cirklens og tangentens |AB| .
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Fra HVOR til HVOR går de 8 meter ?


Svar #3
15. marts 2011 af nbrarup (Slettet)

de 8 meter går fra x=0 til bakketop
 

- Tak for svar SECC


Skriv et svar til: Differentialregning (opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.