Matematik

Calculus II opgave

16. marts 2011 af xbankaix (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har store problemer med opgaven som er vedhæftet. Jeg siger ik at jeg vil have jer til at regne det for mig, men er der nogen der kan sige hvad jeg skal gøre?

Ville være meget taknemlig!

Virker vedhæftet ik, så er den også her:
http://i1194.photobucket.com/albums/aa370/xbankaix007/Untitled-3.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal nok starte med at beskrive opgaven. Der er intet vedhæftet. Brug venligst filer i .doc eller .pdf format, ikke .docx , da der så er flere, der kan hjælpe.


Svar #2
16. marts 2011 af xbankaix (Slettet)

Ja, der er et problem med at uploade billedet her, men har sat en link til photobucket


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

For a) og b) , se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=986327

c) Benyt tilsvarende betragtninger til at vise, at ∇×∇φ = 0

d) Udregn rot(F) for den givne vektorfunktion .


Svar #4
16. marts 2011 af xbankaix (Slettet)

For a) vidste jeg også at determinanten skal findes, men hvordan kan jeg sætte det op? Alt som jeg kan se i bogen viser til noget andet.

Det er alt det der med partial deriativer som forstyrer mig i vektorfeltet


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) Du skal blot beregne determinanten og vise, at det bliver lig med definitionen for rotoren.


Svar #6
16. marts 2011 af xbankaix (Slettet)

Jeg ved det mege at spørge, men kunne du vise mig hvordan man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vi har

rot(F) = det(i  j  k ; ∂/∂x  ∂/∂y  ∂/∂z ; f f2   f3)

           = i·(∂f3/∂y-∂f2/∂z) - j·(∂f3/∂x-∂f1/∂z) + k·(∂f2/∂x-∂f1/∂y)


Svar #8
16. marts 2011 af xbankaix (Slettet)

aahhhh, nei hvor er jeg dum.

I to timer har jeg prøvet at gøre det omvendt,.. :/

Tusind tak, det gav meget mere mening! :D


Skriv et svar til: Calculus II opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.