Matematik

Matematik hjælp

17. marts 2011 af Dising (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en lille sjov opgave, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal løse.

Opgaven lyder:

83 elever skal transporteres i tre busser. I den første bus er der 13 elever flere end i den anden bus, og i den tredje bus er der 33 elever flere end i den første.
Hvor mange elever er der i hver af de tre busser?
 

I må gerne komme med en forklaring på hvorfor.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2011 af Duffy

Lad y = det totale antal elever. Dvs

y = 89

og

f = antallet af elever i første bus

a = antallet af elever i anden bus

t = antallet af elever i tredie bus

dvs vi har:

f = 13 + a

t = 33 + f

y = f + a + t

f + a + t = 89

prøv nu selv...

-----------------------

Du skulle gerne få

f = 23

a = 10

t = 56


Svar #2
17. marts 2011 af Dising (Slettet)

hm... tak for hjælpen. tror godt jeg kan resten


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.