Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte ?

18. marts 2011 af iamjustadreamer (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 nogen der har en smart måde at regne 2 ligninger med 2 ubekendte på ..

eks : 

x + y = 7

x - y = 1 

det er bare et eks , i må gerne bruge jeres egne eksempler hvis det er bedre.

Bare i kan forklar det ,? 

plejer at forstå det meste matematik, men her står jeg lidt af :P 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Slå en streg under dem sådan som du har skrevet dem i # 0

Læg dem sammen

y'erne går ud, og du får 2x = 8

gå selv videre derfra ;-)

Af og til må man gange den ene ligning med et passende tal, for at få y'erne (eller x*erne) til at gå ud


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2011 af AskTheAfghan

#0

x + y = 7       <=>     x = 7 - y           ---Følg pilen---->           ----v----

x - y = 1        <=>      y = x - 1                 <=>                    y = (7 - y) - 1    => 3

Dvs.. y = 3. Dermed skal y-værdi indsættes en af de ligninger, hvilket x giver 4.


Svar #3
19. marts 2011 af iamjustadreamer (Slettet)

 har fanget det nu , tak for to gode svar, det har hjulpet mig rigtig meget til at forstå ;) 


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.