Matematik

Matematik Hjlæp!!

18. marts 2011 af Dising (Slettet)

Hejsa sider med 4 opgaver som jeg bare ikke kan forstå/ finde ud af... Er der ikke nogen som kan forklar mig hvad man skal!!!

En cirkel har centrum C(2;5) og radius , og en linje l er bestemt ved

                     1:       y=-1/2x+1

a) Bestem en ligning for cirklen på formen .

b) Beregn afstanden fra cirklens centrum C til linjen l.


En linje n går gennem cirklens centrum C og står vinkelret på l.

c) Bestem en ligning for n.

d) Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen n og cirklen.
 


Svar #1
18. marts 2011 af Dising (Slettet)

PS... øverst opper hvor der står radius, den skal være 3√5


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2011 af mette48 (Slettet)

En cirkel har centrum C(2;5) og radius  3√5, og en linje l er bestemt ved

a) Bestem en ligning for cirklen på formen .

(x-2)2+(y-5)2=(3√5)2

l:     y=-1/2x+1

En linje n går gennem cirklens centrum C og står vinkelret på l.

c) Bestem en ligning for n.     

y=ax+b hvor a=2

5=2*2+b find selv b


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

b) Afstanden fra cirklens centrum til linien blev jo beregnet for dig i din anden tråd med den samme opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=988404


Skriv et svar til: Matematik Hjlæp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.