Matematik

Differentialregning - Hjælp søges til to dumme blondiner :D

19. marts 2011 af debbiejustesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = X^2

Bestem en ligning for tangenten i punktet med førstekoordinaten 2.

Hjælp til opgave:

- Bestem f' (x) (den ved jeg godt er 2x)

- bestem f' (3)

- Bestem f (3)

- Indsæt i formlen

y - f (3) = f' (3) * (x-3)

Her er mit spørgsmål så, hvad er f (3), er det ikke bare at sætte 3 ind på x's plads? Men resultatet skal give 6x - 9 ???? HJÆÆÆÆLP`!?!

Tak på forhånd.
Rasmus og Debbie


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2011 af AskTheAfghan

f(x)    =    x2                  |                 f '(x)    =   2x

f(2)   =   22 ⇒ 4            |                 f '(2)   =   2·2 ⇒ 4

        Ligningen for tangenten:       f(x) - f(x0) = f' (x0)·(x-x0)

                                                                f(x) = f' (x0)·(x-x0) + f(x0)

                                                                f(x) = f' (2)·(x-2) + f(2)

                                                                f(x) = 4·(x-2) + 4

                                                                f(x) = 4x - 4

                                                                   y = 4x - 4


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts 2011 af peter lind

I anden linje skriver du at førstekoordinaten er 2; men i det følgende er førstekoordinaten 3., hvilket stemmer med den opgivne løsning.

Det er korrekt, at du for at finde f(3) skal erstatte x med 3 i funktionsudtrykket og det stemmer som nævnt fint med den opgivne løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2011 af AMelev

Der står, du skal finde tangenten i punktet med 1. koordinat 2, så dit x0 = 2. Erstat 3 med 2 hele vejen, så skulle du gerne få det ønskede resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. marts 2011 af mathon

hvis teksten er

      "Bestem en ligning for tangenten i punktet med førstekoordinaten 3."

                                               f '(3) = 2·3 = 6

                                               f(3) = 32 = 9

     tangnetligning i (3,9):
                                               y - f(3) = f '(3)·(x-3)

                                               y - 9 = 6·(x-3)

                                               y - 9 = 6·x -18

                                               y = 6x - 9


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2011 af detersjovt (Slettet)

 I  anden linje skriver du at førstekoordinaten er 2; men i det følgende er førstekoordinaten 3., hvilket stemmer med den opgivne løsning.

Det er korrekt, at du for at finde f(3) skal erstatte x med 3 i funktionsudtrykket og det stemmer som nævnt fint med den opgivne løsning.


Svar #6
19. marts 2011 af debbiejustesen (Slettet)

ja jeg mente at første koordinanten var 3 og ikke 2, min fejl, men mange tak fordi i opfangede fejlen og tak for hjælpen, nu forstår jeg :) . I må have en fotsat god weekend alle sammen.


Skriv et svar til: Differentialregning - Hjælp søges til to dumme blondiner :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.