Matematik

Opgaver.

19. marts 2011 af wos12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey folk. Har følgende opgaver for, men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal lave dem, fordi jeg ikke ved hvilke formler jeg skal bruge, jeg har desuden svært ved at skulle sætte tal ind i formler og regne. Jeg vil gerne bede om noget hjælp til, hvordan jeg kunne gå i gang med dem, vil rigtig gerne forbedre mig :/ Håber I kan hjælpe.

1.Punkterne A (6,4), B (3,0) og C (11,-6)udspænder sammen med punktet D parallelogrammet ABCD. Find koordinaterne til D. Vis, at parallelogrammet er et rektangel, og bestem den spidse vinkel mellem diagonalerne.

2. Vis, at trekanten udspændt af punkterne A(-1,1), B (1,5) og C (11,0) er retvinklet og bestem de spidse vinkler.

3.Afgør, om ΔABC er retvinklet, stumpvinklet eller spidsvinklet, når A(1,3). B (3,-1) , C (7,1). Bestem derefter vinklerne.

4. ´Femkanten ABCDE er udspændt af punkterne A(-3,-2), B(2,-1), C (3,2) D (-1,5) og E (-5.1). Bestem vinkel D. Bestem desuden den stumpe vinkel mellem diagonalerne AC og BE.

Mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt, at AD = BC, så OD = OA + AD = OA + BC . Vis, at ABBC = 0 . Bestem vinklen v mellem vektorerne AC og BD .

2. Via, at ABBC = 0 . Beregn vinklerne mellem vektorerne AC og AB , og mellem CA og CB .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Med D = (8,-10) og diagonalerne AD = 14,14 og BC = 10,00 kan det vel næppe kaldes et rektangel - ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I en firkant ABCD er diagonalerne normalt AC og BD .


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

#3

Tak - det fik rettet skuden op ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

4. Bestem vinklen mellem vektorerne CD og DE . Bestem vinklen mellem vektorerne AC og BE .


Skriv et svar til: Opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.