Matematik

Matematik 2.grads

20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg skal forklare 2.gradsligningens bevis, men jeg forstår bare ikke hvorfor man gør som man gør:

                                    a * x2 +bx + c = 0

(vi ganger 4a)           4a2 * x2 + 4abx + 4ac = 4a * 0

(vi minusser 4ac)    4a2 * x2 + 4abx + 4ac - 4ac = 0 - 4ac

(reducer)                   4a2 * x2 + 4abx = -4ac

(vi +b2)                       4a2 * x2 + 4abx + b2 = b2 - 4ac


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kompletterer, så man kan skrive ventre side som kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #2
20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

Forstod ikke rigtigt .. Kan du uddybe det lidt mere ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I det sidste skridt skal man spørge sig selv: hvad skal man lægge til 4a2x2 + 4abx så venstresiden kan skrives som kvadratet på en toleddet størrelse?


Skriv et svar til: Matematik 2.grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.