Matematik

Denne her irriterende opgave

20. marts 2011 af nikoww (Slettet)

Hej,

jeg har funktionen f(x) = x*(k-x) = -x^2+kx

hvor k er et positivt tal

jeg vil udregne dens rødder og komme frem til følg. løsninger:

siden at

d = b^2 - 4ac = k^2-4*1*0 = k^2

så må rødderne blive

x1 = (-b+sqrt(d)/2a =(-k+k)/2 = 0

x2 = (-b-sqrt(d)/2a =(-k-k)/2 = -k

men x2 skulle gerne give k

hvilken fejl laver jeg? tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

I din ligning er b = k og a = -1 . Du har sat a = 1 i rodformlen (og i diskriminanten, men da c = 0, mærkes fejlen ikke her).


Svar #2
20. marts 2011 af nikoww (Slettet)

virkelig mange tak.

god søndag.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af AMelev

Hvis du nu var rar ved dig selv, havde du brugt nul-reglen til at finde rødderne.
x·(k-x) = 0 ⇔ x = 0 eller k - x = 0.


Skriv et svar til: Denne her irriterende opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.