Matematik

Ligninger

20. marts 2011 af elissa92

Jeg har lige et problem med at løse den

(l) 2y - x + ((x+3y)/ 4) = 17/2          (ll)  x- 2y + 3 = 0

(l) 8y + x = 68

8y - 68 = 2y - 3

y = 13

(ll)  x = 2 * 13 - 3 <=> x = 23

Men når jeg sætter værdierne ind i ligning (l) passer det ikke. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af AskTheAfghan

(I)   2y - x + ((x+3y)/ 4) = 17/2         <=>  y = (3x+34)/11

(II)  x- 2y + 3 = 0                              <=>  x = 2y - 3                <=>  x = 2*(3x+34)/11) - 3       =>   7

Dvs.. x = 7. Og, x-værdien sættes ind i en af de to ligninger, hvilket y = 5


Svar #2
20. marts 2011 af elissa92

Hvordan er det du kommer fra

2y - x + ((x+3y)/ 4) = 17/2 til y = (3x+34)/11 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil...

PS: Ignor' medførselstegnet til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Gang (1) med 4

(1) 8y-4x+x+3y = 34

-3x +11y = 34

Gang (2) med 3

3x - 6y = -9

Læg dem sammen

-3x + 11y = 34
3x - 6y = -9
------------------
0x + 5y = 25

y = 25

indsæt y i en af ligningerne og få x

Gør prøve i den anden ligning ;-)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.