Matematik

Opgave 16b

20. marts 2011 af larsdrengen (Slettet) - Niveau: A-niveau

<span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-ansi-language:EN-US">Opgave 16b)</o:p>

<p class="MsoNormal" style="mso-pagination:none;tab-stops:28.0pt 56.0pt 84.0pt 112.0pt 140.0pt 168.0pt 196.0pt 224.0pt 252.0pt 280.0pt 308.0pt 336.0pt; mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none"><b style="mso-bidi-font-weight: normal"><span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-ansi-language:EN-US">I en trekant ABC er |AB| <span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family: "Lucida Sans Unicode";color:black;mso-ansi-language:EN-US">= x, |BC| = x/3, |AC|=3x/4

<span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-ansi-language:EN-US">a) </o:p>

<span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-ansi-language:EN-US">Bestemmelse af<span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size: 11.0pt;font-family:Times;mso-hansi-font-family:"Lucida Sans Unicode"; mso-bidi-font-family:"Lucida Sans Unicode";color:black;mso-ansi-language:EN-US"> vinkel <span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-ansi-language:EN-US">A<b style="mso-bidi-font-weight: normal"><span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";color:black;mso-ansi-language:EN-US">. </o:p>

<span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-ansi-language:EN-US"> </o:p>

<span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-ansi-language:EN-US">b) </o:p>

<span lang="EN-US" style="mso-bidi-font-size:11.0pt;font-family:Times;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; color:black;mso-ansi-language:EN-US">Bestemmelse af x, når arealet af trekanten er 13.

 

Således lyder opgaven....

Håber nogle kan hjælpe.

</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt cosinusrelationen til bestemmelse af vinklen A .

b) Beregn højden hb ud fra vinkel A og |AB| . Bestem arealet af trekanten udtrykt ved x, og bestem så x .


Svar #2
20. marts 2011 af larsdrengen (Slettet)

 Vil du ikke prøve at indsætte tallene i cosinusrealtionerne for mig?

Opgave b, kan jeg godt finde ud af.. Kan bare ikke finde frem til det rette resultat..


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vi har, da c = |AB| = x, a = |BC| = x/3 , og b = |AC| = 3x/4

cos(A) = (b2 + c2 -a2)/(2bc) = ((3/4)2 + 1 -(1/3)2)/(2·(3/4)·1) = (2/3)·(9/16 + 1 -1/9) = 3/8 + 2/3 -2/27 = 209/216


Svar #4
20. marts 2011 af larsdrengen (Slettet)

Det sætter jeg stor pris på.. Mange tak :)


Skriv et svar til: Opgave 16b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.