Fysik

Hvordan regner man det teoretiske værdi af lydens fart?

21. marts 2011 af Teiturte (Slettet)

I en rapport vi har fået, skal vi regne det teoretiske værdi af lydens fart. vi skal bruge formlen:

√(k * ((R*T)/Mluft)

hvor k = 1,4

R = 8,31 J/mol * k

T = 295,5K

M = 29 * 10-3 kg/mol

når jeg har regnet det ud får jeg:

118546,4483 J/kg

men jeg skal ha' det i m/s, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af mathon

            v = √(1,4·((R*T)/Mluft)  = √(1,4·((8,31451 J/(mol·K))·(295,5 K)) / (0,029 kg/mol)) = 344,4·√J/kg) =

                                                                                                              344,4·√((m/s)2) = 344,4 m/s

.

   J = kg·m2/s2 = kg·(m/s)2

   J/kg = (m/s)2


Skriv et svar til: Hvordan regner man det teoretiske værdi af lydens fart?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.