Matematik

matematik?

22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg er igang med en opgave, som jeg ikke rigtig kan løse. Denne opgave handler om SANDSYNLIGHED...

Håber I kan hjælpe mig....

på forhånd tak

OPGAVE: Beskriv antallet af kombinationsmuligheder, når hvert ciffer må bruges flere gange (fx 22).

1, 2, 3, 4, 5 og 6 - Hvis man vælger 6 først kan kombinationen være: 61, 62, 63, 64 og 65 ?????????

Kursiv=Mit foreslag


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af mathon

                        66 = 46.656


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der kun vælges 2 cifre, er antallet af kombinationsmuligheder

62 = 6·6 = 36

Men det fremgår ikke klart af opgavens formulering.


Svar #3
22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

#1 mathon -  jeg forestår ikke rigtig hvad der menes med det du har svaret på??

# 2 Andersen dette er opgaven. der står ikke andet...

OPGAVE:

En lystavle kan vise to cifre ud af følgende mulige 1, 2, 3, 4, 5 og 6.
 

- Beskriv antallet af kombinationsmuligeheder, når hvert ciffer kun må bruges én gang.   

- Beskriv antallet af kombinationsmuligheder, når hvert ciffer må bruges flere gange (fx 22).
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2011 af Mifner (Slettet)

 #LeylaDogan

Den sidste information som kom i dit svar var netop hvad der var manglet, nemlig at der er 2 pladser hvor tallet 1 - 6 kan stå på.

Hvis den samme ikke må bruges igen er der i alt 6*5 = 30 muligheder.

Dette skyldes at der er 6 forskellige muligheder på den første plads men kun 5 forskellige valgmuligheder på den anden plads.

muligheder hvis der vælges 6 på den første plads er

61, 62, 63, 64 og 65

Hvis samme tal må bruges flere gange er der i alt 6*6 = 36 muligheder

6 Muligheder for tal der kan vælges på den første plads og 6 muligheder for valg til den anden plads.

muligheder hvis der vælges 6 på den første plads er

61, 62, 63, 64, 65 og 66

Mathon gav løsningen hvis der var 6 pladser som skulle fyldes med et af tallene fra 1-6 og det samme tal måtte genbruges.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2011 af sweeps (Slettet)

 -Når hvert ciffer må bruges én gang.

Først vælges et ciffer ud af 6 mulige (eksempelvis  1)

Når et ciffer er valgt, er der 5 muligheder for hvad næste ciffer kan være (eksempelvis 2,3,4,5 eller 6)

mulighederne ganges sammen: 6 mulige først · 5 mulige efter = 30 kombinationsmuligheder.   (6·5=30) 

 -Når hvert ciffer må bruges flere gange.

Først vælges et ciffer ud af 6 mulige (eksempelvis  1)

Når et ciffer er valgt, er der nu 6 muligheder for hvad næste ciffer kan være (eksempelvis 1,2,3,4,5 eller 6)

mulighederne ganges sammen: 6 mulige først · 6 mulige efter = 36 kombinationsmuligheder.   (6·6=36)

 

Du kan også tegne et tælletræ. så kan det være nemmere at se.  


Svar #6
22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

tak for hjælpen..

Hvad med denne opgave. jeg har prøvet at løse denne opgave, men er ikke sikker?   Håber I kan hjælpe mig...

OPGAVE: I din madpakke har du et æble, en grovbolle med ost, en skinkesandwich og en leverpostejmad.
Undersøg, hvor mange forskellige rækkefølger du kan vælge at spise din mad i.
 

Jeg har læst opgaven sådan. Dvs der er 4 rækkefølger du kan vælge at spise din mad i.

- et æble, en grovbolle med ost, en skinkesandwich og en leverpostejmad.
- en grovbolle med ost, en skinkesandwich, en leverpostejmad og et æble.
- en skinkesandwich, en leverpostejmad, et æble og en grovbolle med ost.
- en leverpostejmad, et æble, en grovbolle med ost og en skinkesandwich.
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal lære at tænke kombinatorisk, og dine mange opgaver skulle hjælpe dig på vej.

Du kan vælge den første ret på 4 forskellige måder; dernæst kan den næste vælges p9 3 forskellige måder; den næste igen på 2 forskellige måder, og den sidste så p9 1 måde. I alt

4·3·2·1 = 24 forskellige måder.


Skriv et svar til: matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.